Skader knyttet til din sport

Når du er ute og beveger deg, er det fort gjort at ledd, muskler og sener kan bli overbelastet eller skadet. Dette er særlig aktuelt i de tilfellene der du beveger eller utsetter kroppen for påkjenninger den ikke vant til.

Å oppleve å bli støl eller øm i muskulaturen er som oftest helt normalt. Det du derimot bør være oppmerksom på, er når smertene ikke går over og noe ikke kjennes korrekt ut. I slike tilfeller kan det være lurt få dette undersøkt. Informasjon om de ulike helsefagområdene kan du finne på nettet.

Søk hjelp tidsnok

Enkelte skader går over av seg selv, mens andre vil kunne forverres dersom du fortsetter å utsette kroppen for den samme påkjenningen. Ofte kan skader som oppstår, for eksempel strekk eller leddskade, oppstå fordi du trener feil. En god fysioterapeut eller naprapat vil kunne gi deg gode tips og råd.

Sammen vil dere komme frem til hvordan du kan unngå belastningsskader i fremtiden. Dette kan for eksempel handle om å se på alternative øvelser eller aktiviteter som er mindre belastende på kroppens ledd og muskler. Helsepersonell vil også kunne hjelpe deg med å finne årsaken til hvorfor du får smerter ved sport og aktivitet.